2009-02-02

Borsos bodak

Igaz ez nem hasonlit az originálhoz,de finom.Bár azért legközelebb mielött elkészitem veszek szalonnát is hozzá.Na és persze véknyabbra is fogom nyújtani a tésztát (nagy tepsi méretre)






Csallóközi borsos bodak

A recept megjelent: Vidék Íze (2008/5)




Hozzávalók 4 személyre:
- 1 szál füstölt kolbász- ízlés szerint pirospaprika- ízlés szerint őrölt bors- 2 db tojás- 2 gerezd fokhagyma- 10 dkg trappista sajt- 2 dl tejföl- 1 csipet só- 2 adag tojássárgája- 15 dkg margarin- 50 dkg finom liszt- 2,5 dl tej- 1 kiskanál kristálycukor- 3 dkg élesztő- 10 dkg szalonna


Az élesztőt langyos tejben a cukorral felfuttatjuk, a lisztközepébe öntjük. A margarinnal, sóval, tojássárgákkalösszegyúrjuk, majd félórát pihentetjük. Lisztezett deszkángáztepsi nagyságúra nyújtjuk. Úgy tegyük a tepsibe, hogy a tésztának kis pereme legyen.A tejfölt összekeverjük a sóval, a zúzott fokhagymával,az őrölt borssal, a pirospaprikával, a reszelt sajttal meg atojásokkal, majd a masszát a tésztára kenjük. A tetejét váltakozva kirakjuk karikákra vágott kolbásszal és csíkokraszeletelt szalonnával. Előmelegített, forró sütőben 35-40percig sütjük. Langyosan szeleteljük.

(igy nézett ki a képen az originál)

Nincsenek megjegyzések: